onsdag 9. april 2014

Planlegger du nytt kjøkken?...Noen tips før du starter:

DIY....Slik måler du opp kjøkkenet selv:

1. Dersom du måler opp rommet selv, er det enkleste å starte med å tegne opp en enkel skisse av formen på rommet (i fugleperspektiv) og så skrive inn totalmål fra vegg til vegg. 

2. Tegn så inn vinduer, dører og andre faste installasjoner og skriv opp mål til og fra disse.
Husk avstand fra gulv til karm, hjørne til vindu, dører og røropplegg. 
Dobbeltsjekk ved å summere målene til slutt og får at de stemmer med total-lengden.

3. Sjekk at spikerslag kommer i rett høyde til overskapene. Høydene varierer fra merke til merke og fås oppgitt hos kjøkkenprodusenten eller konsulenten din.

4. Husk å måle takhøyden dersom du skal ha et fullhøyde-kjøkken. Tak er sjelden helt rette, så mål høyden i alle hjørner og bruk den laveste høyden som oppgitt mål.

5. Sjekk at hjørner er rettvinklet! ...Spesielt viktig dersom du planlegger en hjørneløsning hvor benkeplatene er skjøtt sammen. 
Sørg for at det trekkes fra for evnt. veggpanel, gipsplater, parkett ol. som kan stjele flere cm av lengden/høyden !!!


Få tegnet forslag til planløsning:

1. Du har funnet akkurat det kjøkkenet du ønsker deg og vil gjerne se for deg hvordan det kan tilpasses hjemme hos deg. 
Da starter du hos nærmeste forhandler av kjøkkenmerket med å presentere den målsatte skissen din og ønskeliste over de tingene du vet du vil ha med.

2. Det er lurt å oppgi et ca budsjett for prosjektet, slik at du og kjøkkenkonsulenten din starter i samme prisklasse og med realistiske forventninger. 
En grei måte å få en god start på og unødvendige misforståelser unngås.

3. Dersom du er mere opptatt av pris enn av et bestemt kjøkken, vær ærlig om dette til konsulenten og fortell hvilke andre merker dere sammenligner med.....av samme grunner som pkt 2. og at du da får et så sammenlignbart tilbud som mulig.

4. Når du har fått kjøkkenet tegnet opp og redigert frem til endelig løsning, er det lurt å la kjøkkenkonsulenten din komme å ta sikkerhetsmål før bestilling. 
Da er det selgeren som er ansvarlig for målene og får samtidig mulighet til å oppdage potensielle overraskelser som kan komme i konflikt med kjøkkenplanen.

5. Hvitevarene er viktige hjelpere på kjøkkenet og det lønner seg å tenke nøye gjennom bruken av dem og hvilke funksjoner du trenger til din matlaging. Dersom du har begrenset  hvitevarebudsjett, kan du prioritere bort elementer som sjelden blir brukt og heller spandere litt ekstra på de som brukes mye. 
Kanskje du kan droppe microen til fordel for ekstra dampfunksjon på stekovnen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar